Un any més, tornem a començar al mes d’octubre amb la promoció i realització de les formacions que el projecte “A Plena Facultats” (EPF) de la Fundació Salut i Comunitat (FSC) té programades per al primer semestre universitari de el curs 2020/2021.En aquesta situació sobrevinguda per la pandèmia, al mateix temps que estranya i difícil, creiem que és important mantenir el nostre treball de prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues i la promoció de sexualitats saludables en població universitària, des d’una posició d’acompanyament, escolta i adaptació a les noves circumstàncies en què ens trobem. Per a això, el projecte “En Plenes Facultats” ha adaptat les seves formacions a les diferents demandes rebudes per part de les universitats en què és present, de manera que, en aquest nou curs, les formacions s’oferiran en 3 formats diferents: 100% línia, semipresencial i 100% presencial, amb les mesures preventives necessàries que la situació requereix i sempre que sigui possible. Indistintament de el format en què es realitzin les formacions, la metodologia i estructura d’intervenció de el projecte seguirà sent la mateixa, amb les degudes adaptacions que es requereixin en tot moment. A més, seguirem mantenint les col·laboracions amb altres programes preventius i administracions com en anys anteriors, amb la finalitat d’enriquir els coneixements de l’alumnat participant i millorar la connexió amb els territoris. En aquests moments, tenim un total de 8 intervencions formatives programades entre els mesos d’octubre a desembre a les universitats i campus que assenyalem a continuació:
- Universitat Jaume I de Castelló.
- Campus Mundet de la Universitat de Barcelona , amb la col·laboració de el Projecte Rumba al teu són (gestionat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), així com de el Projecte Chem-Safe (Energy Control-ABD) i de el Projecte Malva (gestionat i dirigit per Fundació Salut i Comunitat).
- Campus Igualada (Grau en Infermeria) de la Universitat de Lleida.
- Campus Cappont i Transfronterer de la Universitat de Lleida , conjuntament amb el Programa Nits Q Lleida (gestionat per l’Ajuntament de Lleida), amb la col·laboració de l’Associació Antisida i l’Aula de Teatre de Lleida.
- Universitat de Girona , conjuntament amb la Taula de la Salut, formada per diverses entitats i programes del territori.
- Universitat de Vic-UCC , amb la col·laboració de el Projecte Malva.
- UManresa- UVic-UCC.
- Nova incorporació de la Universitat de Cartagena, a la Regió de Múrcia .
- El Webinario “Desliando el nus: Cannabis-Tabac” (Projecte ÉVICT Universitat sobre evidència cànnabis – tabac, impulsat pel Comitè Nacional per a la Prevenció de l’Tabaquisme).
- Formacions de Joves Agents Promotors de Salut (JAPS) en municipis de la Comunitat Valenciana.
- Com assessoria en l’elaboració de cartells preventius en municipis de la Comunitat Valenciana.
- I a la Comissió de Joves de la Xarxa d’Atenció a les Addiccions (UNAD).
Notícia publicada el 19 d’octubre 2020 per Fundació Salut i Comunitat