En la societat d’avui en dia creiem saber-ho tot, qualsevol resposta està a tan sols un clic del botó de buscar a certa famosa web, però això no ens atorga la gran saviesa, ja que el més paradoxal d’avui dia , és que encara que visquem en el moment de la sobreinformació, seguim sent veritables inconscients en els temes més primordials de la vida.
Una manera de ser realment savis, és estar ben informats, és a dir, no conformar-nos amb buscar a Internet, hem de ser crítics i intentar rebre certa informació de professionals i experts en els temes, per això una de les millors opcions és assistir a xerrades o cursos de formació, on poder aprendre i resoldre els dubtes amb gent capacitada per respondre’ns.
Del 30 d’octubre a l’1 de desembre de 2014, es va realitzar a la Universitat Jaume I un curs sobre prevenció de conductes de risc, en el marc del projecte EN PLENES FACULTATS, el qual va finalitzar amb la realització de dues campanyes de sensibilització, una sobre drogues i una altra sobre sexualitat i més concretament prevenció de la SIDA.
Al llarg de les sessions d’aquest curs, es va parlar sobre cadascun dels temes, donant informació per així poder formar els assistents al curs. També es va parlar dels mites més comuns que envolten aquestes temàtiques, mites que encara que es recalquen que no són certes segueixen governant la ment de la gent, segueixen presents en les nostres accions fent que es perpetuïn en la societat i convertint-los en un dels nostres principals comeses , és a dir, informar a la gent de quins són aquests i de com no tornar a caure en ells.
La campanya referent al tema de les drogues es va realitzar el dia 17 de novembre a la mateixa universitat, repartits per diferents facultats.
En aquest dia es van realitzar diferents activitats, on la gent podia participar de forma activa. També es van repartir fullets informatius sobre els diferents efectes de les drogues.
El dia 1 de desembre, dia mundial de la lluita contra la SIDA, es va realitzar la segona campanya de prevenció sobre la sexualitat, que com és obvi la enfoquem a informar sobre el VIH. En aquest dia també es van realitzar activitats participatives, vam repartir fullets informatius juntament amb preservatius.
Els resultats obtinguts en aquestes campanyes han estat positius pel que fa a la participació, però també en aquests dos dies comprovem que la gent té dubtes molt importants en aquests temes, que els porta a cometre errors greus per a la seva salut o la d’altres. És important estar ben informats i per això esperem que aquests cursos segueixin creant-se i funcionant, nosaltres hem après molt.
Signat: Alba i Jessica, dos assistents al curs!