ANTICONCEPTIU HORMONAL INJECTABLE

Pot ser d’administració mensual, bimensual o trimestral (cada mes, cada dos o cada tres mesos) i conté una única hormona (gestagen) Requereix assessorament i seguiment mèdic

Com s'utilitza?

S’administra mitjançant una injecció intramuscular realitzada per serveis mèdics especialitzats. Aquests injectables inhibeixen l’ovulació i fan que el flux sigui més espès, de manera que es crea una barrera que impedeix que els espermatozoides fecundin l’òvul. És important respectar les dates d’administració per a la seva correcta eficàcia.

La seva eficàcia és elevada, però s’utilitza menys que la resta de mètodes hormonals pel fet que té més efectes secundaris, per la qual cosa, no és una opció que es recomani a les persones joves. Cal recordar que aquests efectes no es poden parar de cap manera, atès que el fàrmac s’ha introduït en el cos i no es pot retirar. En alguns casos pot reduir la densitat òssia, però aquesta es recupera en deixar d’usar aquest mètode.

Alguns dels possibles avantatges són: compatibilitat amb la lactància i el fet que alguns preparats d’aquest mètode poden contribuir en la millora de l’acne.

Image link

. Aquest mètode no protegeix del VIH i altres ITS.

. No es recupera la fertilitat de manera immediata quan s’interromp el tractament, pot trigar diversos mesos (es pot donar el cas de fins a 9 mesos).

. Igual que la resta de mètodes hormonals, s’ha de realitzar una consulta mèdica per a saber si aquest mètode és el més idoni per a les nostres necessitats.

Image link
No has d'utilitzar-ho si:

• Pateixes migranya acompanyada d’altres símptomes (realitzar una consulta mèdica)

• Tens un sagnat vaginal de causa desconeguda (realitzar una consulta mèdica)

• Estàs en quarantena després del part.

• Tens la malaltia del Lupus (realitzar una consulta mèdica)

• Tens diabetis des de fa més de 20 anys.

• Tens una complicació crònica de diabetis.