Diu la llegenda

Sobre mites i altres històries…

Quan un penis contacta amb una vulva o vagina hi ha risc d’embaràs si no es fa servir un mètode preventiu/anticonceptiu per evitar-ho. Si es produeix ejaculació aquests risc d’embaràs augmenta (per la uretra, abans d’ejacular, surt un fluid que conte també espermatozous, Oju!!). Per cert, recorda que també ronden les infeccions… així que el millor es utilitzar algun mètode preventiu i al lio! (Per cert, comentar que amb aquesta frase també estem donant per fet que la nostra primera experiència sexual només pot ser hetero-normativa!)

Com els hi passa a les dones, els homes a vegades tampoc tenen ganes de sexe per múltiples factors: cansament, estrès, problemes de parella o de comunicació, enutjos, estar amb la libido en un altre costat, etc.

L’orgasme es produeix a través de l’estimulació del clítoris generalment de forma directa (ma, llengua, joguina, penis, vulva, etc). Aproximadament nomes el vint per cent de les persones amb vulva poden tenir un orgasme amb penetració sense l’estimulació externa del clítoris, i això pot ocórrer per que amb la penetració s’estimulen les branques internes del clítoris que es situen en la part anterior de la vagina, o pel fregament de la mecànica de frec en algunes posicions sobre el clítoris. Es a dir, tots els orgasmes acaben sent a partir del clítoris.

En aquesta etapa es pot gaudir perfectament de les relacions sexuals i arribar a l’orgasme satisfactòriament. Generalment només augmenta la fase d’altiplà (moment d’excitació màxima) fins arribar a l’orgasme. Les canes no tenen res a veure amb les ganes!

Cadascuna escull el que li agrada i el moment en que li agrada. Moltes gaudeixen del sexe oral com a primera opció vers unes altres.

La sexualitat plena depèn de la coherència que hi ha entre el que jo vull per la meva sexualitat i la realitat sexual que tinc, sempre amb respecte cap a mi i cap a l’altre o altres persones.

La menstruació no contraindica les practiques sexuals i es pot generar un moment molt plaent. Durant l’orgasme s’alliberen 3 hormones (endorfines, dopamina i oxitocina) que en algunes persones tenen un efecte analgèsic natural, a més després de la contracció de l’úter que es produeix durant l’orgasme, ve la relaxació i amb ella un alleujament del dolor (diferents intensitats depenen de la persona).

El preservatiu o la barrera de làtex s’utilitzen d’un en un i, s’ha de fer servir des de que es dona el primer contacte amb els genitals i/o l’anus fins que finalitza la relació sexual. Si es fa servir doble preservatiu, hi ha mes probabilitats de que es trenquin. En el cas de les barreres o quadrats de làtex, ens pot passar el mateix.

El gaudi i el sexe en les persones no depenen ni del penis ni de la seva mida en les relacions en les que intervé. Es una explicació reduccionista i falocentrica del gaudi. La sexualitat abasta tota la pell firmat part de l’erotisme i de la estimulació. El plaer i l’orgasme es poden donar amb o sense penis i independentment de la seva mida quan intervé.

Sembla molt bàsic, però es un mite que encara persisteix. El desconeixement de l’estimulació anal provoca pors a que aquesta sigui dolorosa, a que es descobreixin “tendències ocultes”… Quan el que te de bo es que totes les persones poden gaudir d’aquesta pràctica si es realitza adientment!! Es especialment freqüent entre homes cis-gènere i heterosexuals tenir curiositat o desitjos de practicar sexe anal a una dona i que al mateix temps experimentin rebuig davant la idea de rebre qualsevol tipus d’estimulació anal al tenir creences homòfobes.

Aquest mite fa referència directa al concepte conegut com a virginitat; concepte que esta a mig camí entre el constructe social i el mite popular de puresa… A que fa referencia? A que la idea de “perdre la virginitat” després de tenir relacions sexuals no te res a veure amb la ciència i si amb la cultura, la religió i, per suposat, amb el masclisme i l’hetero-patriarcat. No es mes que un altre mandat de gènere tranversal en totes les cultures.

Les relacions sexuals i eròtiques, abasten molt més que els genitals. Les mirades, petons, abraçades, carícies, els jocs, el compartir, l’auto plaer i la fantasia i altres pràctiques, forma part de la relació sexual.

Hi ha persones que es senten traïdes si la seva parella es masturba, ja que poden provocar inseguretats del tipus: “Si ho fa es perquè no esta satisfet/a amb mi” o “Segur que esta pensant en un/a altra”. Cal saber que l’auto plaer i l’estimulació son sans i recomanables en totes les etapes de la vida. Donar-se plaer i auto explorar-se permet conèixer millor la sexualitat amb o sense parella. Aquestes i altres creences errònies provoquen conflictes de culpa, d’autoestima i de parella/es.

Sabem que hi ha substàncies que desinhibeixen i estimulen a dosis baixes, com l’alcohol i altres drogues, però que després perjudiquen la resposta sexual actuant d’inhibidors. Altres substàncies/aliments poder afavorir la circulació i per tant millorar la resposta sexual, però sense augmentar el desig necessàriament. Per lo general, les persones que consumeixen aliments o substàncies suposadament afrodisíaques poden experimentar major desig per efecte placebo o pel mateix ritual del consum.

Les ITS es transmeten mitjançant l’intercanvi de fluids sexuals (vaginals i semen). Malgrat el risc es més elevat quan hi ha penetració anal o vaginal, continua existint cert risc si es realitza intercanvi de fluids a la boca. El risc augmenta si hi ha ferides en la cavitat bucal.