PRESERVATIU INTERN

Consisteix en una funda transparent de nitril o poliuretà, amb dos anells flexibles en tots dos extrems, un a l’interior, que permet la seva col·locació interna, i un altre d’un diàmetre més gran que romandrà en l’exterior cobrint els genitals externs.

Sabies que...?

• No causa al·lèrgies ni irritació com pot produir en algunes persones el làtex, i es pot emprar tant amb lubrificants amb base d’oli o aigua.

• És més resistent que el preservatiu extern, és inodor, i ve ja lubrificat.

• Pot introduir-se fins a 8 hores abans de la relació sexual, sense necessitat de retirar-ho immediatament després de l’ejaculació.

• El preservatiu intern ofereix a les persones amb vulva la possibilitat de protegir-se a si mateixes, ja que a l’ésser un mètode que pot ser usat de manera personal, facilita la decisió i el control per a mantenir relacions sexuals amb penetració segures.

• Es pot utilitzar també per a la realització de la penetració anal.

• Permet jocs eròtics sense interrompre la relació sexual.

Image link

AVANTATGE: El preservatiu intern pot aportar a un nombre considerable de persones amb vulva un grau d’autonomia major que el preservatiu extern i, per tant, contribuir a augmentar el control que tenen de la seva fertilitat i sexualitat.

DESAVANTATGES: és més car que el preservatiu extern i es necessita una mica de pràctica per a utilitzar-lo correctament.

Image link
Com s'utilitza?

1) Sostenir el preservatiu amb l’anell extern penjat cap avall. Agafar l’anell de la part tancada del preservatiu (intern) i estrènyer-ho entre els dits polze i índex o cor de manera que quedi llarg i estret.

2) Introduir el cèrcol intern en la vagina.

3) Empènyer el cèrcol intern (ficant el dit índex en el preservatiu) el més profundament possible de manera que quedi en el fons.

4) L’anell exterior ha de cobrir els genitals externs.

5) Guiar el penis amb la mà cap al centre del preservatiu intern evitant que s’introdueixi entre la paret de la vagina i la part exterior del preservatiu.

6) Una vegada acabada la relació i retirat el penis, llevar el preservatiu estrenyent l’anell extern, retorçant-lo per a mantenir l’esperma a l’interior del preservatiu. Tirar cap a fora sense brusquedat.